top of page
GRE_NY_LIN_BLACK.png
Om oss

Bokförlaget Gre-Ny-Lin är inte som andra bokförlag. Vi specialiserar oss på nischade, eller nördiga om man så vill, sport- och musikböcker i små upplagor. Eller kort sagt: Böcker som de stora förlagen inte riktigt vill, kan eller hinner jobba med.
 
Vi snöar hellre in på vykortsamlingar av fotbollsarenor eller uppslagsverk över Japanpressade 7-tumssinglar än på breda biografier. Vår egna utgivning är därför rätt så begränsad, våra samarbeten med större förlag desto större. Det mesta samlas dock här på denna sajt. Hoppas du hittar något du gillar! 
N&G 3 NY.jpg
Gre-Ny-Lin drivs av Niclas Green och Lars Nylin.
 
Läs vad tidningen Svensk Bokhandel skrev om oss här
Mer om oss: 
Niclas Green, född 1973, har en bakgrund från både sport- och musikbranschen efter sin tid som sportjournalist (19 år) och skivbolag (5+15 år). Sedan 2017 driver han PR- och kommunikationsbyrån Mixade Zonen, som fokuserar på sport- och upplevelseindustrin. Han lyssnar på Americana och Taylor Swift samt gillar all sport med mittfält. Favoritlaget är, naturligtvis, AIK. 

Lars Nylin, född 1958, har varit skribent sedan 1980. Först mest om musik, senare lika delar sport och musik. Inledningsvis jobbade Lars som musikjournalist på tidningar som Schlager, Slitz, Pop och Nöjesguiden. Från mitten av 1990-talet som artistansvarig på skivbolag som Warner Music och Bonnier Music respektive de egna bolagen Wire, atrium, National och Sheriff. Sedan 2008 är Lars chefredaktör för webbtidningen Musikindustrin som bevakar just musikbranschen. Tvingas han välja favoriter blir det namn som Neil Young, Kraftwerk, Thåström, Curtis Mayfield, Arvo Pärt och Joni Mitchell, som Lars döpt sin dotter efter.
Med åren har det blivit allt längre perioder vid bokskrivarpulpeten. Lars har hittills gett ut ett tiotal böcker, bland annat en hyllad bok om Vasaloppet och den ännu mer detaljerade, nördiga om man så vill, "Svenska sportklassiker." Som sportjournalist har Nylin bland annat medarbetat i Dagens Nyheter och Aftonbladet. I sporten finns hjärtat för evigt hos GIF Sundsvall (fotboll) och Timrå IK (hockey) men intressantare för omvärlden är ett märkligt intresse i triviafakta om idrottare, klubbar och arenor.

bottom of page