Om oss

Bokförlaget Gre-Ny-Lin specialiserar sig på nördiga sport- och musikböcker i små upplagor. Vi snöar hellre in på vykortsamlingar av fotbollarenor eller uppslagsverk med Japanpressade 7-tumssinglar än på breda biografier. 
Gre-Ny-Lin drivs av Niclas Green och Lars Nylin.
N&G 3 NY.jpg
Läs vad tidningen Svensk Bokhandel skrev om oss här
Mer om förläggarna: 

Lars Nylin, född 1958, har varit skribent sedan 1980. Först mest om musik, senare lika delar sport och musik. Inledningsvis jobbade Lars som musikjournalist på tidningar som Schlager, Slitz, Pop och Nöjesguiden. Från mitten av 1990-talet som artistansvarig på skivbolag som Warner Music och Bonnier Music respektive de egna bolagen Wire, atrium, National och Sheriff. Sedan 2008 är Lars chefredaktör för webbtidningen Musikindustrin som bevakar just musikbranschen. Tvingas han välja favoriter blir det namn som Neil Young, Kraftwerk, Thåström, Curtis Mayfield, Arvo Pärt och Joni Mitchell, som Lars döpt sin dotter efter.
Med åren har det blivit allt längre perioder vid bokskrivarpulpeten. Lars har hittills gett ut ett tiotal böcker, bland annat en hyllad bok om Vasaloppet och den ännu mer detaljerade, nördiga om man så vill, "Svenska sportklassiker." Som sportjournalist har Nylin bland annat medarbetat i Dagens Nyheter och Aftonbladet. I sporten finns hjärtat för evigt hos GIF Sundsvall (fotboll) och Timrå IK (hockey) men intressantare för omvärlden är ett märkligt intresse i triviafakta om idrottare, klubbar och arenor.

Niclas Green, född 1973, har varit skribent sedan 1998. Efter 16 år som fast anställd sportreporter på TT Nyhetsbyrån valde Niclas att säga upp sig för att istället starta innehållsbyrån Mixade Zonen. Höjdpunkter under åren på TT var OS i Rio, att följa Henrik Stenson fram till hans seger i British Open samt sex bandy-VM på rysk mark. Privat njuter han av alla sporter med boll och mittfält samt missar ogärna en allsvensk AIK-match.

Sedan 2005 driver Green även skivbolaget Lovande Projekt, där han jobbat med artister som Staffan Hellstrand, Anna Stadling, Pernilla Andersson, Oscar Danielson och Linda Ström

Niclas har lovat sig själv att aldrig skriva en roman eller spela in en pod, men att skriva en hockeybok och dra i gång ett bokförlag gick tydligen bra. Förutom sitt jobb som innehållskonsult jobbar han även för konsultbolaget HiQ. ​

© 2018 Bokförlaget Gre-Ny-Lin. Sajten sattes ihop av Mixade Zonen - när man vill ha en enkel och användarvänlig hemsida.